csütörtök, szeptember 28, 2006

hazszamokrol, biciklikrol es minden masrol

Ez egy erdekes kerdes, mi nem igazan vagyunk hozzaszokva, ahhoz, ami itt tortenik. Itt az utcaknak nincsenek nevei. Talan parnak, pl: o-dori, ami mellesleg egy park es a foutca is egyben. Itt rendezik meg egyebkent Sapporo Snow Festivalt is, amikor a jeg szobrok vannak itt. Addig meg tuti vennem kell egy alvanyt a fenykepezonek. Mert ejszaka lehet azokat jol fenykepezni. Szoval a lenyeg, hogy blokkokat neveznek el. En peldaul kita-ku kita-18 nishi-13 -ba lakok. Ez kb azt jelenti, hogy eszaki kerulet, eszak 18, nyugat 13. Neha eleg nehez megtalalni dolgokat, mert szinte minden egy forma. Nagyon sok hasonlo epulet. Tegnap voltam futni, mert jelenleg meg ez a leggyorsabb mondja a kozlekedesnek. Es hat azt kell, hogy mondjam, hogy elegge eltevedtem, szoval abban a keruletben mar nem negyzetracs szerkezetu minden. De vegul hazaertem. Kozben lattam az igazi japan hazakat. Amik sajnos eleg kicsik. Nem gondoltam volna, hogy ennyire. Elegge szar lehet, egy olyanban lakni.
Nemsokara teszek fel kepeket is, de egyenlore elegge megviselte a fenykepezomet a repulo ut szoval nem tudom pontosan mi a baja, de nehany kep alja eleg furcsan nez ki. Az a masik baj, hogy itt nem tudom lementeni a kepeket az oldalrol, mert csak vendeg vagyok. Es egyenlore nem kerem a francia csaj gepet, mert az meg hulye francia windoz, meg amugy is francia billentyuzet melle.
Kesobb majd lesz egy kis fejlesztes a blogon, valahogy megprobalom megoldani, hogy legyen egy infos kapcsolo es az nem olvassa tovabb, akit nem erdekel az infos duma.
A kolira visszaterve, masnap azonnal mentunk a fonokhoz, remenykedve abban, hogy ezt nem gondoltak teljesen komolyan, de aztan kiderult, hogy komolyan gondoltak, viszont utasitottak a diakokat, hogy kezdjek meg a takaritast. Ami ma el is kezdodott szerencsere. Szoval viccesen nezett ki, hogy 30 ember egyszerre suvickoljak a padlot. Holnap, holnap utan elvileg sor kerul a konyha es a furdo takaritasara is.
Holnap lesz az elso hivatalos nap. Megyunk bejelentkezni ide, meg ilyesmi, bankszamla nyitas...stb.
Aztan penteken lesz egy komolyabb eligazitas, amikor is minden kiderul pl. milyen orak lesznek. Elvileg lehet bejarni olyan orakra is, amik nincsenek szoros kozelsegben a programmal, de komolyabb infos dolgok.
Es vegul a biciklikrol. Hat itt mindenkinek biciklije van. Elso este a taxi alig tudott keresztul menni rajtuk. Persze az osszes bicikli vagy 20 eves es rozsdas, szerintem az olajrol vagy szilikon sprayrol nem hallottak meg. Nagyon viccesen nez ki, mikor a kis plaza csajok magas sarkuban tekerik a biciklit. Kulon tarolok vannak, mintha, csak egy auto parkolo lenne. Errol jut eszembe vannak automata parkolok, ahova csak beallsz a kocsival a foldszinten es valahol magasban kot ki az autod. (aki nem tudja elkepzelni, annak majd egyszer felteszek egy kepet)
Most ennyi, de van meg egy csomo minden, ami le szeretnek irni. Szoval lesz meg folytatas.

2 Comments:

At 12:20 du., Blogger peti said...

es igen Petra nagyon sokat hasznalt, hogy veled beszeltem.

 
At 1:38 du., Blogger Péétrá said...

Köffi, Peti! :)

Amúgy eszméltelen biciklisek miatt nem kell Japppppánba menni, csak gyere le hozzánk, a hatalmas Kalocsára, célszerűen nyáron és szombaton (mert az a nap a piac), és talizhacc a ríl magyar valósággal: csepel bringa, bőszoknyás parasztnéni, gázpalack, élő kakas. Ez mind egy helyen, a bringán! :)És néni előre néz, miközben jobbra van kitéve a keze, de ez még nem jelenti azt, hogy balra megy! :)

 

Megjegyzés küldése

<< Home