péntek, október 13, 2006

nyito ceremonia, es utazas a hegyekbe



Tegnap volt a nyito ceremoniaja, az egesz programnak. Szerencsere nem kovetik a magyar hagyomanyokat. Mindossze csak 35 percig tartott. Igazabol nem volt semmi nagy a megnyiton, viszont utana volt egy oram, ahol eleg sokat megtudtam a japanokrol. Peldaul a legfontosabb az, hogy egyre komolyabb problemakkal neznek szembe a japanok. Naluk is elkezdodott az oregedo tarsadalom problemaja. 1960-ban minden idos emberre 12 munkas jutott. Ez most kb 3-4. Szoval eleg problemas a helyzetuk. Eleg sok minden van megvaltozoban, novekvo munkanelkuliseg.
Aztan mindezek utan este elmentunk a magyarokkal sorozni. Ott volt az Agoston, aki aprilis ota van itt, mondjuk korabban volt mar egy evet itt. A Balazs, aki az allatorvosin van par eve. Es ott volt a Kati is, aki ugyanazon a tanszeken van mint, ahol en az onallo labort csinalom, csak o phds. Elmentunk egy sushibarba. Ami eleg erdekesen nez ki. Van egy szalag, ami korbe megy es arrol lehet levenni a sushit, meg lehet rendelni is. Szoval most igy egy csomo cuccot kapok a toluk. Kaptam ma mar egy vizforralot, meg kapok meg szotargepet is, meg talan egy regebbi gepet is. :)
Aztan ma meg volt az elso japan oram, hat meg kell hogy mondjam, hogy egesz erdekes volt. Gyakorlatilag csak az irast gyakoroltuk.
Ma delutan volt egy buszos utazasi lehetoseg, szoval felmentunk busszal a nagy siugro sanchoz. Hat a latvagy az nem volt semmit. Most is ugraltak lefele, annak ellenere, hogy nem volt ho. de megoldottak, az elejen rendesen le volt fagyasztva az a resz, ahol gyorsulnak, ahol meg leerkeznek ott meg mufu volt, amit locsolnak! Szoval eleg jol nez ki, meg nagyon sok jo kepet sikerult csinalni a helyrol.
Meg tegnap az Agosotonnak sikerult megvaltoztatnia az email cimem a telefonon, szoval ha nagyon fontos, akkor tudtok irni a petike ezweb.ne.jp.

Kepek bena elhelyezesert bocsi, az elso kepen az Agoston es a Kati lathato!

1 Comments:

At 5:24 de., Blogger peti said...

ne kritizald! Orulj, hogy ez van!!!!

 

Megjegyzés küldése

<< Home